2015. október 24., szombat

Vesztegzár a Sportalsóban - 4. alkalommal is

Nos... Esztergom eddig nem volt túl hálás velünk. Ez alatt értek két olyan bulit, amikor gyakorlatilag három embernek játszottunk, érdekes módon valami technikai probléma mindig akadt és bár elég sok ismerősünk van a város környékén (például a náci Bandi fszt. -alias SP- Nyergesen, aki még egy koncertünkön sem volt ott, hogy nyelné félre a házi pálinkát a mocsok), eddig nem nagyon tiszteltek meg minket a jelenlétükkel. Ellenben mi mindig bizakodva keltünk útra és volt olyan cimbi, aki már harmadszor jött el. Persze lehet, hogy minden alkalommal a bulink utáni másnap volt valami unalmas Junkies, vagy egy tömegcikk Pokolgép, vagy a mindenható Ossian, amire nagyobb az érdeklődés, mint egy középkategóriájú Vesztegzárra. Viszont közel 15 év után találkoztam és beszéltem újra az unokatesómmal. Számomra külön örömöt jelentett.

tájkép csata előtt


A mostani bulink sem indult simán. Mikor a srácok felszedték a futót jöttek a technikai hibák: kinyomta a féklámpa biztosítékát. Így kapásból egy óra csúszással indulhattunk csak el. Ezek után már csak az volt. Velünk egy időben érkeztek a Scage-es srácok. Kipakoltunk és elkezdtük felépíteni a cájgot. Kb fél óra csúszásnál tartottunk, mikor elkezdték a programot -nagyjából 10 embernek. Sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, bár a zenéjük továbbra sem a stílusom és a rossz akusztika miatt kevésbé volt számomra érthető. Az, hogy a basszus és egyéb sampler cuccok laptopról mentek... nem ők az egyetlenek.

Az öreg a baloldalon nagyon keményen tolta a kis elemlámpájával.


Scage után jött a 1KillEmbrace. Őszintén szólva amióta a Rajmi egyedül kezeli a gitárt sokkal érthetőbb a zene -szerényen megjegyezte, hogy szerinte inkább az új erősítőjének köszönhető. De mondjuk Dagadt se picsázott sokat a dobok mögött. Rég nem hallottam ennyire intenzíven püfölni a bőröket. A technika ördöge náluk sem unatkozott: előbb a mikrofonnal voltak gondok, majd jött a húrszakadás. Valaki meg is jegyezte -talán a Monesz- hogy akkor a húrszakadást már megúsztuk. A nézőszám nagyjából ekkorra már elérte a csúcsot -a körülbelül 25 fizető vendég mellett akadt néhány VIP vendég, így a végleges nézőszám úgy nagyjából 50 főt tett ki forgóban. Gyakorlatilag a három előző egomi bulinkon összesen voltak ennyien...

Nyomod keményen, vagy a kemény nyom téged?
Dagadt keményen nyomta!


hát... a nézők nem taposták egymást halálra

1KE-s barátaink után átvettük a színpadot. Ekkor találkoztam a ténnyel, hogy frissen draftolt technikusunk mennyire nincs a helyzet magaslatán. Remélem idővel leküzdi ezt a feszültségből adódó kapkodását -mondjuk mindig is egy hebrencs volt. Monitorok hiányában befelé nem hallottunk semmit az énekből és másból sem -a dobon kívül.
Szép lassan az érdeklődők is megjelentek és az első öt sorban annyira felforrósodott a hangulat, hogy félmeztelen férfiak pogóztak és őrjöngtek előttünk. Csajoktól vártuk ugyanezt, de hát valószínűleg az ő fogyasztásuk és hangulatuk nem rúgott még erre a szintre.
Lefaragtunk a műsorunkból, hogy a The Morning Starral ne basszunk ki, ellenben a közönség már kevésbé volt tekintettel az utánunk következő dunaújvárosi bandára. Gyakorlatilag közönségnek pár szakmabeli és két-három vendég nézte meg az egyébként rendkívül jól összerakott dalokat. Kibaszottul feszesen játszottak a srácok, tetszett amit nyomtak, bár az akusztika az éneket náluk is megette, így is megérdemelték volna a jobb körülményeket! Aki nem várta meg őket, az nem tudja mit hagyott ki! Baszhatják...

Iminkről már jó párszor megemlékeztem ebben a blogban, aki fáradhatatlanul kísér minket, vezeti a buszunkat egyik állomásról a másikra és árulja a mörcsöt, szedi a belépőt, roadol...
Erre a képre meg nem volt felkészülve.

Summa-summarum: négyből kettő. Ez nem az értékelés, hanem az az arány, ami a jó és a rossz bulik arányát érinti Esztergomban. Osztályozni most sem fogom kompletten a dolgokat, mert eddig sem tettem meg. Lehetett volna nagyobb banzáj is, ha többen vették volna a fáradtságot, hogy bedobjanak a kasszába öt szaros százast, amiért cserébe kaptak volna négy fasza bandát, de örültünk azoknak, akik jelenlétükkel megtiszteltek bennünket! A leglelkesebbek dobverőt, pengetőt és CD-póló ereklyékkel és egy nagyon jó élménnyel távoztak. Nekik köszönet a kitartásért és a biztatásért és a jelenlétükért! Tőletek lett olyan a buli, amilyen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése