2013. szeptember 1., vasárnap

Csak egy nap

   Péntek este van. Nem rég tértem magamhoz. Lassan összekészülődöm. Leganézom a cipőmet, felhúzom a kék pólót és kilépek az ajtón. Visszalépek felvenni egy gatyát. Aztán másodszor is nekivetődöm az útnak. Sajnos a sors, de leginkább a szolgálati beosztás készítő másként gondolta el ezt az estét. Ahelyett, hogy egy cimborám születésnapján tobzódnék mindenféle örömökben egy raklap hozzám hasonló egyeddel, inkább egy teljesen más irányba hurcolnak a lábaim. A nappali "nyüzsgést" a fiatalok fékevesztett szórakozásaik veszik át az utcán. Ilyenkor mindig előfordul, hogy folyik az alkohol a torkokba és azon kívülre, esetleg megszúrnak valakit egy késsel, vagy egy törött üvegdarabbal, vagy egy húsz centi körüli húsdarabbal. Nemre és korra tekintet nélkül...
  A vonatra felszállva kollégám tájékoztat az aktuális Céges aktualitásokról. Jókedvűen beszélgetünk Győrig. Szálláshelyemül egy koszos, segg és testszagtól bűzlő öltöző végén lévő szoba szolgál. Kivételesen egyedül vagyok. A nyugalom ennek ellenére nem biztosított. Az ablak a Tanácsházára nyílik és bár csukva van, az utca és a tér zaja (autók, lányok és fiúk vegyesen), valamint az állomáson elhaladó vonatok morajlása nem a béke szigetét biztosítják.
   Így köszönt be a szombat. Ébresztő 4:40-kor. Öt perccel később már józan, "kipihent" állapotban jelentkezem szolgálatra. Gyors eszmecsere, megemlékezés néhány gyengébb képességű dolgozóról, majd váltás és irány a Déli. Aztán vissza Komárom. Majd ismét a tehénszaros Déli és újra Komárom. Ingajárat. A végszó Tatabányán következik be. Elcsigázottan mégis némi lelkesedéssel (gondolva az esti koncertre) hazautazom. Néhány élelmiszert összekapkodok az állomás közeli óriási lerakatban, fizetek és sietek drága otthonomba. Gyors kaszni mosás, fordítóra járás, szedelőzködés. Közeleg az esti móka. Megfordul a fejemben, hogy kellene némi gyorsító, ha nem akarok összerogyni Szilasig. Hamar leugrom a közeli kimérésbe, ahol magamhoz veszem a nukleáris horderejű kávét, amit kértem és jó társaságban elfogyasztom egy sör kísérővel. Miután visszaáll a normál vérnyomásom távozom és a frászt hozom a Gangon egy ideje várakozó Bálintra. Lassan megérkezik a csapat és útnak indulunk.
A buli szenzációsan sikerült, nagy sikert könyvelhettünk el a kis létszám ellenére is. Valamikor hajnali 2 körül értem vissza a lakásba, ahol némi frissítés után rongybabaként zuhantam az ágyamba. A fáradtság ellenére megérte. Kurvára meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése