2012. január 1., vasárnap

Boldog új évet!?!

   Elbúcsúztattuk az ó esztendőt, 2011-et. De hogy? Magam sem gondoltam volna, hogy az év utolsó két napja ilyen fordulatokban gazdag lesz. Volt itt minden, mi szemnek és szájnak ingere, de vegyük csak sorba.
   A Komáromi Zenész Egylet (továbbiakban KZE) megrendezte Évzáró koncertjét, hét fellépő zenekarral. A több hetes tervezés, hosszas szervezés végül elérkezett a kivitelezés fázisába. Felállítottuk a szükséges felszereléseket, a Gokartclub a bárpultot, a DESEF pedig a biztonságért felelős embereket. Lassan el kezdtek érkezni a vendégek és a zenekarok is. Természetesen semmi sem megy zökkenő mentesen és hát miért pont mi legyünk ez alól kivételek. Minden zenekar több időt töltött el az előírtnál, így csúszott az egész program. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az eredetileg betervezett nyolcadik zenekar lemondta a fellépést, így tudtuk tartani a hajnal kettő órás befejezést. A legnagyobb meglepetések még is ez után következtek.
   A biztonsági emberek hazazavarták a vendégeket, pedig eredetileg úgy terveztük, hogy a koncertek után karaokét tartunk a reggelig maradók részére, de erre nem lett szükség, ugyanis a CsMK területén mindössze a KZE, a 1KillEmbrace legénysége, a pultosok, pár vendég, és három egyén maradt. Utóbbi három viszont, mert ők a "fasza rockzenész fenegyerekek", akiket galád módon "becsapott" a szervezőség, mert nem adott nekik, a nagy sztároknak abból az ellátmányból, amit a saját zsebünkből magunknak finanszíroztunk, majd alattomos módon "kirúgták őket a backstageből" bosszúból faszkalap módjára viselkedtek, gyerekes viselkedésükkel hátráltatták az elpakolókat, valamint egy poroltó tartalmának kifújásával kárt okoztak, majd sunyi, menekülő patkányokként elsomfordáltak a helyszínről. Másnap a zenekar honlapján ezt a nyilatkozatot tették közzé:

"2011. December 30. Komárom Csokonai Művelődési Ház évzáró Rock buli a K Z E SZERVEZÉSÉBEN?!
A buli az nem is volt rossz, SŐT- de az, amit ez a társaság szervezésnek nevezett, az tiszta RÖHEJ. Már a Csoki területére a zenekarok felszerelését szállító autóknak bejutni sem volt zökkenő mentes, sőt a felszerelések elhelyezése közben a 8 fordulóból minden alkalommal 5 biztonsági embernek a születési anyakönyvi kivonat kivételével mindent igazolnunk kellett. Aztán jött az igazi fekete leves az összes zenekar kapott egy 60 – as évekbeli fogda stílusú helyiséget, ahova bepakolhatta a felszerelését. Hozzáteszem, 5-6 csapatról beszélünk, szerencsére nem egyszerre érkeztünk. De aki befejezte a koncertjét, azt a szó legszorosabb értelmében kizavarták a felszerelésével együtt, hogy az érkező banda be tudjon pakolni. Tudni kell, hogy a K Z E kapott egy akkora helyiséget, ahol külön is meg lehetett volna tartani egy koncertet. Nem tudom, hogy a tisztelt szervezők tudják e, de a zenekarok a koncertek előtt megegyeztek abban, hogy ki milyen felszerelést vigyen magával. Ilyen megegyezés volt a CORELOSA és az ELIT OSZTAG között. A CORELOSA befejezte a koncertet, s jött az ELIT OSZTAG és még ők játszottak, a CORELOSÁT szabályszerűen kidobták a helyiségből, holott a zenekar dobszerkóján még játszottak. Ez azt jelentette, hogy az autókban a 4 fokos hidegben álltak a hangszerek. Természetesen a zenekarok sem részesültek abban az ellátásban, ami meg volt nekik ígérve, de az őrök bezzeg átkutattak mindenkit, hogy a tagok a zenekari helységbe se juttassanak be valami kintről hozott italt. Még a közönség is jobban járt a zenekaroknál, mert nekik legalább volt italjegy a belépőn, amin egy sört megihattak. A KZE szervezők szobájában meg tornyosodott a (talán az eredetileg zenekaroknak szánt) ital.
Sajnos, ilyen esetekkel is találkozunk koncertezéseink során, de a közeljövőben próbáljuk az ilyen és hasonló szervezésű koncerteket elkerülni."

Természetesen a KZE nem hagyta válasz nélkül ezt a becsületsértést:

"Egy kis hozzáfűznivaló a Corelosa együttes "beszámolójához":
- Ki mondta nekik, hogy pakoljanak ki az öltözőből? Arról volt szó, hogy osszák meg a frissen érkező zenekarral.
- A másik helységet a CSMK gondnokának kérésére nem a zenekarok kapták meg.
- Az ott lévő italt a SAJÁT PÉNZÜNKÖN vettük, előzetesen egyik zenekarnak sem ígértünk ellátmányt, mert nem volt miből. Így is saját zsebből foltoztuk ki a hiányzó 60 ezer forintot.
- Az is lemaradt, hogy Szabó Arnold, Tóth József és Kukor Tamás urak több ezer forintos kárt okoztak az öltözőben egy poroltó szétfújásával, aminek köszönhetően egy 160 ezer forintos erősítő is kis híján tönkrement. Ez a hála azért, hogy az elmúlt évben két nagy rendezvényre is meghívtuk őket (Komáromi Napok, Évzáró).
- Az együttesek hozhattak be italt, ezt egyeztettem a biztonsági őrökkel is. A zenekarból senki nem jött oda hozzánk, hogy szeretnének behozni bármit is, néma gyereknek anyja se érti a szavát.
- Az ilyen esetek elkerülésének érdekében a KZE a büdös életben soha többet nem hívja a Corelosát sehova."

Ki-ki hozza meg az ítéletet a kialakult helyzet felett... Sosem gondoltam volna, hogy egyszer eljutok oda, hogy szégyelljem azt mondani, hogy a Corelosa alapítója voltam, de most ez a helyzet. Ugyanakkor örülök, hogy kikerültem abból a társaságból.

   Szilveszter napján, hajnalban fejeztük be a rendrakást, a felszerelés összepakolását, majd következhetett a hazatérés. Valamikor a délután folyamán ébredtem meg először. Már sötétedett. Kótyagos voltam, szédültem, de nagy nehezen kikecmeregtem a klozetra, majd bevettem a gyógyszerem, megittam egy pohárka tejet, majd visszafeküdtem. Pár órával később a B hívott fel és érdeklődött, hogy mikor szándékozom kimenni Monostorra (ugyanis oda terveztünk egy nagyszabású szilveszteri bulit). Mondtam neki, hogy összeszedem magam, aztán felhívom ha kész vagyok. No, hát kész lettem! Ugyanis két újabb alkalommal kellett mennem a klotyóra. Valószínűleg összezabálhattam valami baktériumot, vagy ilyesmit, mert különben ez nem fordulhatott volna másképp elő. Nagyjából egy óra kínlódás után sajnos le kellett mondanom a megjelenésemet, így hát nyugodtabban futkozhattam a szoba melege és a mellékhelység hűvös magánya közt...
   A 2012-es évre minden kedves ismerősömnek kívánok minden jót, kitartást (szükség lesz rá, higgyétek el...), erőt, egészséget! Remélem mindnyájatokkal találkozom majd. Továbbá kívánom minden olyan ismerősömnek, akik tavaly cserben hagytak, ellenem fordultak, azoknak akik nem hittek/hisznek bennem, hogy vigyázzanak magukra, mert annak a bizonyos fagyinak hosszú a nyelve és nagyon szeret nyalakodni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése