2011. november 9., szerda

Menni, vagy nem menni?

   2011.11.09. Friss információk szerint a mai napon újra emelkedik 3 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. Az emeléssel a benzin átlagára 397-398 forintra nőtt, míg a gázolajé 422 forint lett. Kérdem én: meddig emelik még? Meddig tűrjük ezt még? ... de inkább menjünk egy kicsit vissza az időbe:
   1990.10.25. Az Antall-kormány 65%-os benzinár emelést jelentett be. (Akinek esetleg nem rémlene Antall József, azoknak elmesélem, hogy volt pofája akkor meghalni, amikor a Kacsamesék ment a tévében)! Erre több ezer taxis a vízfejű fővárosban és az ország több pontján is blokádokkal bénították a közlekedést. Elég vérmes volt a helyzet, ugyanis javarészt senkit nem engedtek át a blokádon kivéve a sürgős eseteket (mentők, tűzoltók, kivonuló szovjetek...) A tüntetés miatt nem jártak a buszok és alapvető élelmiszerekért, mint a kenyér 4-5 órákat álltak sorba az emberek. Annyira feszülté vált a helyzet, hogy a kormány a hadsereg bevetését fontolgatta ám Göncz Árpi bácsi, mint a hadsereg főparancsnoka erre nem adott engedélyt. Majd aztán három napnyi tüntetés és egyeztetés után olyan megállapodás született, amely mind két fél számára elfogadhatóvá vált, így a híres "Taxisblokád" véget ért. Amint lehetett az ellenzékben lévő Fidesz frakcióvezetője, Orbán Viktor a háromnapos válság után a parlamentben elmondott beszédében úgy fogalmazott: hazudott a kormány, mivel még a bejelentés előtt is tagadta, hogy áremelésre készül.
   Akkor most nem ez történik? Nem arról papolt éveken át a cigány prímás, hogy ha hatalomra kerülnek nem lesz áremelés, bércsökkentés, csak munkahelyteremtés és anyagi jó lét? Meddig tűri még a nép ezt? Mikor mer végre fellázadni az ország a vezetői ellen? Mikor rázzuk le magunkról ezt a sanyarúságot? Ha megválasztottuk, meg is szabadulhatunk tőlük! Hahó, fel kéne ébredni!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése