2014. január 1., szerda

A 2013-as Vesztegzár koncertekről

   A 2013-as év is hozott pár érdekes koncertet a számunkra. Voltak jók és kevésbé jók, valamint akadt katasztrofálisan szar is. Ez inkább csak az érdeklődés hiányának tudható be és kevésbé a hanyag teljesítményünknek. Zeneileg sokkal összeszokottabbakká váltunk, feszesebb a játékunk, mint valaha. Sajnos a piac telítettsége és talán az esetleges érdeklődők gazdasági helyzete nem tette lehetővé egyes helyeken a nagyobb nézőszámot (például az esztergomi Sportalsós koncertjeink egy kivétellel mind csalódást okozott) és akadt olyan hely is, ahol a szervezés kritikán aluli, gyakorlatilag a teljes hozzá nem értés jeleit tapasztalhattuk (itt a július 12-ei Veréb Fesztivál nulladik napjára gondolok).





   Néhány helyre többször is visszamentünk (például a Zúzda Rockkertbe, ahol május 25-én megtudtuk, hogy a Fabinak tetszik az Error márkájú hangláda, vagy a tatai Saloon Music pub, ahová bármikor szívesen megyünk a jövőben is, mert mindig jó bulijaink vannak) és volt ahol bár először jártunk, nagy sikert arattunk (szeptember 14-én a dunaújvárosi Kaptárban és október 19-én a jánossomorjai bulin, ahol a Nuclear VG vendégei voltunk).






   A tavasszal kevesebb bulit nyomtunk, de így legalább Monesz nyugodtabb körülmények között tudta kisegíteni néhány buli erejéig a Bloody Roots zenekart, jobban tudott arra a feladatra összpontosítani és a tőle megszokott magas színvonalon teljesíteni. A nyáron megnéztük a szakma nagy öregjének számító Testamentet június 24-én és az Anthraxet július 30-án. Sajnos az előbbinek a hangosítása kritikán aluli volt.






Az ősz folyamán Lengyelországból érkezett hozzánk egy három állomásos minitúrné alkalmából a deathmetalos Dormant Ordeal, ahol előbb a Nadír, majd két buli alkalmával a Bajcsai Ádi thrashvér vezette Crusted társult hozzánk tovább súlyosbítva a pusztítást.







   Nagyjából ekkora bevezetéssel érkeztünk el a már szokásossá vált KZE Évzáróhoz, ami idén két naposra sikerült. Az első napon könnyedebb, punk-rockos felhozatal színesítette az estét, de az ingyenes buli ellenére közel 50 vendég látogatta az eseményt. A második nap sokkal sikeresebbnek bizonyult. Győrből érkezett a Höki vezette Aeneis, a Felvidékről szintén régi barátunk, a Paranoid és az újra összeállt Bastards. Sajnálatos módon aznap reggel jelentette be a Dirty Dogs, hogy az énekesük feloszlott, úgyhogy ők nem vállalhatták a fellépést (előzőnap a Stillbroad is csak akusztikus koncertet adott a napokkal előbb kivált dobos és gitáros miatt). A programot illetően egy kicsit elcsúsztattuk a kezdést és így legalább a lassan gyülekező közönség is könnyed hangulatba itta magát. 






   Mind a három zenekar zseniálisan feltüzelte előttünk a közönséget, így mire színpadra léptünk nagyon jó kis hangulat kerekedett, amit igyekeztünk tovább fokozni. Az este végén mindenki elégedetten távozott a helyszínről, ki-ki az alkalmi partnerével, esetleg az összehugyozott gatyájában, vagy a barátai támogatásától kísérve, de akadt, aki józanul.


Várunk mindenkit 2014-ben is a koncertjeinken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése