2018. április 16., hétfő

Szolgálati anekdoták - 145. rész


Irodám a mai napon.

Tiszta, rendes. Sem külső, sem belső környezeti hatás, vagy idegenkezűség nem károsítja sem az eszközöket, sem az itt dolgozókat. Az ülés kárpitját azért nem cserélik, mert az antik bútorok felújítására vonatkozó előírások betartása túl költséges lenne egy olyan kis Cégnek, mint a miénk. Étel tárolására korszerű, vadonatúj hűtőt, melegítéshez ugyanilyen jellegű villanyrezsót, étkezéshez az előbbi felett elhelyezett, nagy méretű, rendszeresen tisztán tartott, intarziás bútorlap növeli a komfortérzetet. A munkánk megkönnyítését szolgálják a szintén régi, de máig, minden körülmény közepette megbízhatóan működő VK-2 típusú rádiókészülék. A túlzottan erős napfényt (a szélvédőkön elhelyezett minőségi rolókon kívül) az ablakokra ragasztott sötétítő fóliák szűrik meg, amit akkor is pótolnak a gépészet szorgos munkavállalói, ha az megsérül, vagy valamely üvegfelületet cserélni kell.



Az üzembiztosság fokozása érdekében több műszer és visszajelző is található. Ezek mindig pontos értéket közvetítenek a kezelőszemélyzet számára.
A komplexum télen és nyáron a megfelelő hőmérsékletre hűthető, vagy fűthető. Erről négy hőcserélő (két radiátor és két fűtőmotor), illetve egy korszerű, nagy teljesítményű légkondicionáló berendezés gondoskodik. A hatékonyságukat nagyban javítja a nyílászárók tömítéseinek kifogástalan állapota, melyet az előírt ciklusoknak megfelelően ellenőriznek és karban tartanak.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése