2017. március 15., szerda

Vesztegzár koncertek 2017-ben - 2. rész


Nem túl előnyös koncertezés szempontjából Győr. Az ember azt gondolná, hogy egy ekkora városban a tucatnyi szórakozóhelyből három-négy a rockzenei színtér helyszíne. Ehelyett van a Bridge, meg a Dongó. Az előbbit csak a nagy nevek (a dinoszauruszok) töltik meg és tudják kifizetni, az utóbbi pedig - kis mérete ellenére - szinte mindig foglalt, annyi rendezvényt bonyolít le. 
Valahogy a Vesztegzárnak mindig akadt hely és közönség is szép számmal. Az is igaz, hogy mikor mi Győrben jártunk, minden alkalommal más helyszínen mutathattuk meg a művészetünket. És az is igaz, hogy nem sokkal később bezártak ezek a klubok. Most már a Dongót is megjártuk...
A helyszín nem túl nagy, így a színpad se. Az akusztikája sem túl nyerő (ha szólt a zene a pultnál csak úgy tudtam leadni a rendelést, ha egy blokk hátuljára ráírtam, amit akartam). A hangulata viszont tipikus magyar klub. A 450 forintos sör ár szintén a hazai jelleget tükrözi, ahogy a klozet is.
Az est első fellépője az Omlás Veszély zenekar volt. Fiatalok, lelkesek és ügyesen játszották a feldolgozásaikat. Nem kicsit tértek el stílusban tőlünk, de jó hangulatot csiholtak a rendelkezésükre álló időben. 
Átszerelést követően észrevehettük a következő problémát: az akusztika. A hely szűke miatt sok hely nem maradt monitorozásra. Egyetlen top láda ordított pont fejmagasságban. Ráadásul a Monesz koncerten a K-s Zildjian cinjeit használja, ami további magas hangokkal indított támadást a hallójáratok ellen. Mindez tompítatlanul visszaverődött a vasbeton plafonról. Ennek köszönhetően még most is cseng a fülem.
Mivel az utánunk következő Only for the cash lemondta a fellépésüket így nyugodtan játszhattunk és a Gyűlölet és harag elején keletkező technikai problémát is volt idő kijavítani. 

Azt viszont nem tudtam nem észrevenni, hogy a közönség egy része szinte egyszerre lépett le. Az ok egyszerű: el kellett érniük az utolsó buszt/vonatot. Emlékszem rá, amikor az emberek nem siettek haza. És arra is, amikor az első járatig maradtak, vagy a koncerthelyszínről mentek dolgozni a rock rajongók. 
Ettől függetlenül köszönet mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényünket! Reméljük ugyan olyan jól (ha nem jobban) érezték magukat, mint mi! Legközelebb április hetedikén lehet minket elcsípni a budapesti Showbarlangban. Esemény IDE kattintva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése