2017. február 20., hétfő

Szolgálati anekdoták - 117. rész

Nagyon el vagyok havazva beszámolók terén, de hát a vezénylésem tele van (más is), főleg oktatással, meg utazással, így aztán nem marad időm (semmire). Leginkább képekben mutatnám be az elmúlt néhány szolgálatot és azok érdekességeit. Íme:


Két remot Csörgő oktatás közé kaptam egy nappalos "Start előkészítőt". Győrben úgy működik, hogyha le kell szippantani egy motorvonatot, akkor az EK-t ugrasszák és beviszi. Ha egy szerelvényt ki kell cserélni, akkor az EK-t ugrasszák. Ez a tendencia sajnos nem minden fordulóállomáson terjedt még el... 
Nos, amíg én az EK-t adtam, addig egykori mesterem a Tigrist idomította (értsd: a szerelvényező tartalékon volt, és azért tigris, mert a remot Dacia eleje fekete-sárga sávozású...). Nekem a mosóra kellett mennem egy Talentért, vagy oda vittem valamit... már nem emlékszem... a lényeg, hogy ezt az eszközt útközben lehet találni (ha nem növi be a gaz). Ettől nem messze egykor egy ház állt, (talán a térfelvigyázóé - majd aki jobban tudja kijavít), amit azóta elbontottak. 


Mi a hiba a képen? 
A helyszín Veszprém, a XVI. vágány. Balra a kút található. 



Somogyszob szülötte után szabadon.
Dupla-délis, 520 kilométeres, tökig ködös, avokádó.


A korszerű, FLIRT motorvonatok 1. vezetőállásán elhelyeztek a mozdonyvezetők számára egy hűtőt, ami melegíteni is képes. Egy háromállású kapcsolóval lehet kiválasztani a szükséges funkciót. Ez a kép a 2. vezetőálláson készült az ablakmosó folyadék tartályának szekrényajtójáról. Hogy ki, mikor, milyen indíttatásból vitte át a közel 70 méterrel arrébb lévő ajtóra ezt a matricát, az örök rejtély marad.


Egy újabb rejtély számomra. 
(Tudom, a kép kicsit Cölöb-cet minőségre sikerült, de a lényeg látható).
Nem tudom ki találta ki, hogy a Flirt-ök azonosító kártyájának hátára ráragassza egy-egy település nevét, de ha már ezt teszi, akkor ne bassza el! 
Íme a város eredeti címere:




A település száz, azaz 100 halomról kapta a nevét (ahogy azt a címerben is stilizálták), nem egy népcsoportról. 
Ezt a balfaszt...



Mint amikor a nyomdász haverod felhív:
- Van olyan, hogy mazsolaszáj?
- Micsoda?
- Mazsolaszáj. Kinyomtattuk tizenötezer példányban, hogy mazsolaszáj és most elbizonytalanodtam. Megőrülök!
- Mire készült az?
- Ilyen kis flakonok címkéje.
- Te! Nem masszázsolaj az?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése