2016. augusztus 5., péntek

Teret adunk

Pár évvel ezelőtt felújították, kicsinosították Komárom tanácsterét. Ma Szabadság tér néven futtatják. Állami pályázatok pénzein azóta szerveznek különböző rendezvényeket. Volt itt már minden. Néha kicsit túllőnek a célon és nem utolsó sorban a hangosításon. Alig száz méterrel a tértől elég zavaró... kurvára zavaró, hogy 21 óra után koncert vízhangzik. 
Nyár van, nappal kibaszott meleg. Este végre lehűl az idő, az ablakok nyitva. Pihennék, de a basszus lükteti a dobhártyámat. Amit ezért a város kiad, illetve amit erre közpénzt elszórnak, azt máskor inkább költhetnék közvilágításra, mert az utóbbi időben egyre többször fordult elő, hogy városrészek maradtak térvilágítás nélkül!! 
Halkan jegyezném meg, hogy a városnak van egy rendezvény placca. Gondolom a Juno hotel vezetői hisztiztek miatta, hogy ott rendezvényt tartanak. De ha nem ott, akkor meg lehetne nyitni az Igmándi, vagy a Csillag erődöt egy-egy ilyen rendezvényre. Tudom, hogy az utóbbinak még tart a felújítása. 
Zenélek. Szeretem a zenét. Nem csak a rock zenét, hanem elég sok műfajt. Felismerem, ha valami szar. Felismerem a jó és a rossz covereket. Sokszor hallottam Kalapács, Ossian feldolgozást. Ezért utálom az eredetit. Most Black Sabbath, Led Zep, Pink Floyd és Santana van terítéken. Népszerű előadók. A rádiók rongyosra játsszák a slágereiket.
Az eredeti előadók elérhetetlenek egy olyan város számára, mint a miénk. Viszont olcsón megkaphatja bárki, aki egy feldolgozásokkal foglalkozó zenekart leigazol erre a feladatra. Van belőlük bőven, csak ki kell választani a megfelelőt. 
Jelezném, hogy a városnak most sikerült jól mellényúlnia! 

Az ének egy betépett Ozzy hangjához hasonlít. Aki esetleg nem tudná milyen az, annak vázolnám: középmagas buzis hangon nyöszörög érthetetlenül egy összeszakadt vén piás. Beveti az összes trükköt, amit a nagy kamuzó énekesek megtanulhatnak és sikerrel alkalmazza is. A vokálos hölgy(?) rendre lemarad, hangban abszolút nem találja el, amit kell. Valószínűleg valamelyik zenész szeretője/barátnője/felesége/rokona, mert épeszű (vájt fülű) zenész nem alkalmazná még fürdőszoba operához se. Az ilyenre mondják: ezt a szájat nem éneklésre teremtették. 
A gitár jó... lenne, ha minden, a repertoáron lévő dalt kedvelné a művész. Hallható, ha egy zenész nem kedvel egy-egy dalt. Egyszerűen szarul adja elő. Érzelem, beleélés, áhitat nélkül. Élettelen, unalmas. A szólók nagyjából hasonlítanak az eredetire, de mégis mindenki érzi, hogy ez mégsem ugyanaz. Ezen kívül hallható még némi dob, de az annyira unalmas, hogy inkább szót nem ejtene róla még a legunottabb újságíró se. A basszus, és a billentyű nem hallatszik ki jelentősen, de mégis nagyban hozzájárul az élvezhetetlen és a zavaró effektushoz. 


Értem én, hogy "Teret adunk", de ENNEK??


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése