2015. április 21., kedd

Szolgálati anekdoták - 66. rész

És most pedig előbújik belőlem minden negatív gondolat, ami a munkahelyemmel, a kollégákkal kapcsolatos. Szarok bele. Kész, elég volt! Ez a sok szarkeverő idióta fasz már tényleg szánalmas. Vergődnek össze-vissza, hogy jaj de szar nekik. Tényleg? Csak neked? Nézz már körül, baszd meg! Miattatok szív mindenki! Miattatok, akik simultok a vezénylőknek; miattatok, akik állandó fix fordákat jártok; miattatok, akiknek csak egy szakvizsgája van és két-három vonalismerete! Egyik bunkó se sajnáltassa már magát, kérem! 
Amíg az, aki kizárólag a villanyon jár, az "ótvar IC fordába" -mert ott több száz kilométert kell menni-, a klímás, tisztább, kényelmesebb járművön, addig én -és néhány sorstársam- szívja a faszt a Bz-n, amin se klíma, se hűtő, azon a kurva panoráma ablakon keresztül égeti a ruhámat és a bőrömet a nap, a palackban felforr az ivóvíz és húgy meleg lesz fél órán belül, vagy amíg ő "kínlódik" a Talenttel, mert bemondta az unalmast a számítógép, addig mondjuk a remot Dacián, amikor eldurran a kisgéptérben a levegős cső, amihez be kell mászni egy olyan helyre, ahová már az én termetemmel is alig férek be, aztán egy ideig hallgatni, hogy a füled mellett tutul a levegő, míg el nem zárod a csapot, majd kiskés-kiscső-kisfaszom, és kifelé menet is vigyázol, hogy ne koszold össze magad jobban, ne csússz el az olajos trepnin, addig a Talenthuszár megvárja a segélyt (nem azt, amit a cigányok vesznek fel, mert azt ő fizeti be az államnak) és ha olyan rettenetesen mélynövésű, mint néhány kolléga, vagy annyira szar a háta, mint nekem, akkor már nem emeli fel a segéd-vonókészüléket. Ezek után meg megy a nagy vetítés, hogy ő mennyire unja ezt vagy azt a fordát! Tényleg? Volt rá ehetőség, hogy elmenj dízelátképzőre! Na, miért nem mentél? Jah, hogy büdös? Ha akkor elmész, most nem unatkoznál!

Benn beszélgetnek a győri majmok a beíróban egyszer csak bejön a nagy mozigépész -a kopaszabbik- aztán indult a matiné. Ezek meg mintha istentiszteleten lennének. Amikor kiment vártam, hogy felállva megtapsolják, de ez valahogy elmaradt. Ennyire hipnotikus hatással lehetett rájuk a mondóka, vagy nem tudom. A lényeg az volt -mielőtt kérdés lenne-, hogy milyen jó lesz nekünk, ha nem lesz 0 óra és hajnali 5 óra között feljelentkezés. Arról szó nincs, hogy 23:59-kor, vagy 5:01-kor nem lehet, illetve nem végezhetsz e ebben az időszakban. Jó reggelt!Ezért a zseniális ötletért cserébe 5% műszakpótlékról kéne lemondani. Kedves kollégám egyből meg is jegyezte: aki ezt aláírja annak jobb lesz, mert nem jelentkezik ekkor, mi meg szívunk. Szerintem ilyen nem lesz. Levezetem:
A Cég feldobta az ötletet. A szakszervesek elgondolkodnak rajta és amikor szavazásra kerül a sor, a faszkalap keleti országrész majd szépen megszavazza, mert ők kicsivel többet jelentkeznek fel ebben az intervallumban, meg egyébként is többen vannak! A legtöbb baromságot szakszervezeti szinten eddig mindig a kelet szavazta meg, a jobb ötleteket meg le! Náluk a többség, övék a hatalom! Mi meg szívunk!


Mozigépészhez volt egy kérdésem ezzel kapcsolatban -bár nem jutott el hozzá, vagy csak nem akart reagálni rá, mert túl érzékenyen érintette:
Az rendben van, hogy bejárósként -akinek ráadásul nincs autója, tehát benn kell aludnom- havonta 6-7 alkalommal kezdek, vagy végzek a fent nevezett kritikus időintervallumban? 

Azt már meg se merem kérdezni, hogyan lehet az, hogy egyes kollégák csak tartalékra járnak? Olyanokról beszélek, akik egy évvel végeztek előttem, tehát még csak nem is nyugdíj előtt állnak ugyanennyivel. Aztán utána ugyanúgy csak a tartalékon fognak vigyorogni. Bezzeg akivel együtt gyakornokoskodtam, neki miért nem adnak típust? Ő meg nekem panaszkodik, hogy engem elküldenek, őt meg nem. Nincs kifogásom ellene, hogy megszereztetnek egy halom új típust, így legalább könnyebben igazolhatok át másik csapatba...


A kép címe (nem véletlenül):

Reménysugár



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése