2019. január 5., szombat

Összetört emlék

Nem sokkal azután, hogy bekerültem a Vesztegzárba, kaptam Sapitól egy modellt. Ez a mozdony, a CSD T679 az EM gyártásában készült, ami kialakítása miatt inkább a régi PIKO cuccokkal kompatibilis, de már csak szoborként használható, hiszen a vontatásért felelős motor hiányzik belőle. A kis jószág éveken át a próbatermünk egyik polcán ácsorgott az erősítőm felett, jelezve, hogy az a rész hozzám tartozik. A kezdetekben csak akkor esett le onnan, ha valami T-Rex típusú személy kontárkodott a polc körül, hiszen az akkoriban használt erősítőink teljesítménye messze alulmúlta a mostaniakat. A jelenleg használt, csúcskategóriás eszközparkunk viszont akkora rezgést képes kelteni a környezetén, hogy időnként poharak, félig kiürített sörös dobozok és egyéb tárgyak élnek önálló életet és kezdik meg nem várt és nem kívánt mozgásukat. Így zuhant le több mint másfél méter magasból a mozdony is és az esésnek ez lett az eredménye:


Nem keseredtem el. Egykori modellezős énem bújt ki belőlem és azonnal azon agyaltam, hogyan válhatna újra éppé és egésszé. Rövid idő alatt elkészült a terv és ha időm, energiám is engedi neki is fogok majd - szóval ez a jövő zenéje. Ehhez persze majd egy régi modellező szaktárs bevonása is szükséges lesz.


Egy kis ragasztás, tömítés, csiszolás, némi festés és az egykori rommá tört csehszlovák modellből MÁV M62 válik. Ha megtörtént, újra jelentkezem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése