2011. április 8., péntek

Politikai balról jobbra - 2.rész

   Eredetileg az "Április 4!" lett volna a címe, de aztán eszembe jutott, hogy a politikával foglalkozó írásaimat egy cím alá, folytatólagosan akartam megjelentetni. Hogy miért április 4-ről szólt volna? Nos ennek nagyon egyszerű oka van. Egy közösségi portálon (a mai fiatalságot követve és rövidítéseit koppintva nevezzük fb-nak) közzé tettem egy skiccet, egy röpke gondolatot, ami sokaknak nem tetszett. Íme:


"Hú, de érzékenyek vagyunk így április 4-én! Mi van, előtörtek az emlékek? Ne rám haragudj, hanem arra, aki megszavazta a 2/3-os többséget! Ennek az országnak csak az egypártrendszer "jó"? Tudod mi a különbség a két rendszer között? Csak annyi, hogy most a vörös zászlóban van néhány fehér csík... Érdekes, hogy amikor az a rendszer már "senkinek" nem volt jó, akkor jött a váltás. Remélhetőleg most nem várunk 40 évet!"

   De most őszintén, emberek: akárkivel beszéltem eddig politikáról, mindenki tagadta, hogy ő a lassan szarrá rohadó Narancsot választotta volna. Akkor ki volt az az elvetemült? Honnan jött össze ennyi szavazat? Vagy én csak azokat ismerném, akik a Jobbikra meg a LehetMásisPolitikusra szavazott? Nem hiszem. Mert a szocikat mindenki köpködi -talán joggal-, tehát ebből az következik, hogy senki nem szavazott rájuk, ha nem számoljuk azt az átlag 20%-ot, amit szinte minden városban elértek. De lépjünk kicsit tovább: ez az ország 40 évig nyögött és szenvedett "a boldog békeidőkben" az MSZMP sanyargatásaitól. Mindenkit üldöztek, menekülnie kellett -ha kinyitotta a pofáját, vagy a szomszédja bemószerolta! Nem volt mit enni és hol lakni -ha nem tudott annyit összelopni a munkahelyéről, hogy jobban éljen! Mégis gyakrabban járt mindenki nyaralni, könnyebben kijöttek az emberek a pénzükből és a frissen vásárolt Ladát kulccsal és nyitott ajtóval is otthagyhatta bárki, mert a kutyának sem kellett, mert mindenkinek meg volt mindene -és mégsem volt semmije. Most egy megválasztott egypártrendszer rothadó bűze facsarja az orrunkat napról napra (fejénél büdösödik a láb), emelkedik a cukor, az üzemanyag, a kenyér ára, de ha nagyon fasza gyerek vagy beleteheted megtakarított kis pénzecskédet egy állami folyószámlára, hogy csökkentsd az államadósságot, amit az elmúlt 100 évben drága jó honatyáink felhalmoztak (saját kis vagyonuk mellett -na, abból kellene csökkenteni az adósságot). Ezt nem mi, a fiatal generáció -akikre annyian haragszanak; nem a középkorú melós -akinek fáradtságot nem ismerve a családját kell eltartania; és nem az a nyugdíjas -akinek ma már alig telik a napi betevőre a magas számlái miatt- halmozta fel, hanem azok a pénzéhes politikusaink, akik erővel, vagy csalással, vagy a nép akarata által megszerezték az ország felett az irányítást! Mi adtuk nekik, de el is vehetjük tőlük! Ez csak egy bizalmi állás! Ha nem tetszik amit csinálnak -már pedig jelenleg ez senkinek nem tetszik rajtuk kívül- el kell őket zavarni minél hamarabb és minél messzebbre! A magyarok már számtalanszor bebizonyították, hogy össze tudnak fogni. Egy országnak először nem területileg kell nagynak lennie. Ez csak egy vízió, egy faszság, hogy a nagy ország mennyország! Ha nincs összetartás, akkor az egész egy kalap szart sem ér! Ha egy ilyen kis területen nem tudunk rendet teremteni, akkor mi lenne egy 3-szor ekkorán? Megmondom én: KÁOSZ! Fejetlenség, önkényes törvénykezés, szabad rablás, még több keserűség, még több tragédia. Egy nemzet nem attól fog felemelkedni, ha a múltra tekint vissza... ha nem nézel előre az utcán előbb utóbb jön a villanyoszlop, utána meg a beton, ahol szétloccsant aggyal fetrengsz a saját véredben, amíg valaki meg nem szán! De az a csodálatos EU is, meg a másik, akinek állandóan nyalunk, az Amerikai Seggbekúrt Államok, de még a környező országok is eközben elszáguldanak mellettünk, mint a tavaszi szél és mi vérbe fagyva várjuk a feltámadást! 
   ÉBRESZTŐ!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése