2011. február 12., szombat

A mai fiatalság, avagy az elnyomás árnyékában!

Az elmúlt időszakban egyre több olyan fiatalok által megálmodott kezdeményezés fulladt kudarcba, ami nem csak nekik, de a város javát, s -megkockáztatom- jó hírének is jót tenne! Az egyik ilyen nem támogatott szerveződésnek részben én magam is részese vagyok, ezért is háborít fel jobban! Komárom városáról beszélünk, ahol a nem rég lecserélt városvezetésben bízva indult el két, egymástól független indítvány:
-Az első egy zenei egyesület (nem a Fülke, mert azoknak van dolguk bőven), melynek egyik fő tevékenysége a komáromi és környékbeli zenekarok fellépési lehetőséghez juttatása lenne! A gondolat azért is fogalmazódott meg a tíz alapító fejében, mert ma Magyarországon rockkoncertet szervezni, vagy egy kezdő zenekarnak megmutatnia magát nagyon nehéz! Vagy nincs hely (ez Komáromban most a legsúlyosabb kérdés), vagy nem tudják a lehetőségeket elérni. Bármennyire is népszerű a rock zene a legelnyomottabb stílusirányzat! Diszkók nyílnak ezerszám (tizenéves fiatalok meg halnak is szép sorban majd' minden hétvégén drogtúladagolás vagy közúti balesetben), a kezdő DJ-k egy-egy este néhány cd felrakásáért kapnak 10-20 ezreket az ingyenes fogyasztás mellett! Ezzel szemben, mi rockzenészek, akik hangszeren játszunk és tanulunk évek óta, hosszú kilométereket kell megtennünk ahhoz, hogy felléphessünk szarért-húgyért, de sokszor előfordul, hogy még egy hűsítőt is szájukat húzogatva mérnek ki, de volt már olyan esetünk is itt Komáromban, amikor az egyik koncertünkre elhívott csapláros majd egy havi bevételét "összehoztuk" -mert annyian voltak- és még egy "kössz"-re se méltatott minket! Ugyanakkor ott van még a próba is! Idén januárban kényszerű költözést kellett eszközölnie a Corelosa-nak, mert egy rigolyás vén szittyós kurva hiszijének eleget téve a tulaj kiutasított minket az eddigi legkényelmesebb próbatermünkből! Az előtte levő helyünkön is meggyűlt a bajunk a molaji öregek és csökött agyúak közösségével, azokkal, akik szintén elfelejtették, hogy ők is voltak fiatalok!
-A másik indítványozó egy gördeszkázó és kerékpározó fiatalokat tömörítő társulás, aminek célja egy dirt- és scate park létrehozása. http://komaromportal.hu/komaromnews/item/319-buzastamasfbi.html Vannak az országban ilyen létesítmények, de együtt egy helyen nincs, ráadásul a környéken a legközelebb -tudomásom szerint- Tatabányán lenne egy eléggé leélt szimpla félcső, ami erre a célra már nem megfelelő. Ezért és, hogy a szabadidejükben ne baszogassák őket sem a jardok, sem más fel lehetne építeni egy ilyen pályát. Fene tudja, lehet, hogy egyszer az ország, vagy a világ legjobb deszkásai, és bringásai nevelődnének ki Komáromban!
Ezen két a kezdeményezésen kívül is lehetne még sok mást, idegenforgalmilag nagyobb vonzerejű létesítmény megépítését, létrehozását támogatni, ha a vezetésben nem pénzek lenyúlása lenne a fő cél, hanem közjó! Emlékszem régebben rengeteg nyugati turista hozta a városba a kemény valutáikat, de aztán mivel a város már nem tud nekik újat nyújtani, nem jönnek el újra! Minek? Ebből az unalomból mindenki csak menekül, akinek van egy csöpp esze, csak az öregek maradnak (de sokáig már ők se, mert éhenhalnak, amilyen magas a nyugdíjuk; de ez már egy másik téma)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése